kaartje op maat

Illustraties voor grootse momenten in het leven die gevierd mogen worden.

De belangrijkste momenten in ons leven delen we graag met onze geliefden.
Hoe kan je hen beter uitnodigen of fijn nieuws verspreiden, dan met een kaartje?
Ik vind het zelf heerlijk om papieren uitnodigingen, verhuiskaartjes en geboortekaartjes in de brievenbus te vinden! Vooral als ze een persoonlijk verhaal vertellen, herkenbaar zijn en écht passen bij diegenen die ze gestuurd hebben.
Ik help je graag bij het verbeelden van jouw persoonlijke moment, zodat je die herinnering kunt blijven koesteren.

DAt lijkt mij leuk!

Dit moet je alvast weten

Geboortekaartjes en huwelijksstationery zijn de meest persoonlijke illustraties die jij in je leven laat ontwerpen. Elk ontwerp is uniek en zit vol kleine, persoonlijke details en handgemaakte texturen die je haast door het papier heen kunt voelen. Ik vind het een feestje om kleine en grote verhaaltjes samen te brengen op één stukje papier. Het beste compliment: familie en vrienden herkennen de afzenders van het kaartje vaak al voor ze de naam zien staan. 
Voor dit soort opdrachten is de vraag groot. Naast de andere opdrachten kan ik een beperkt aantal opdrachten op maat aannemen maar leg ik in elk ontwerp mijn hart. Neem daarom ruim op tijd contact met me op als je graag een kaartje van mijn hand hebt. Lees alvast de specificaties en veel gestelde vragen hieronder door of mail.

Met liefde en aandacht verzorg ik een unieke kaart of complete stationeryset om dit bijzondere moment in jullie leven kracht bij te zetten en te koesteren. Van een persoonlijk ontwerp tot het gedrukte kaartje aan huis bezorgd. Kies een kaartje dat helemaal bij je past!

Dit maakte ik voor anderen:

Hieronder vind je een indruk uit de gelegensheidsstationery
die ik de afgelopen tijd voor anderen mocht maken.

Mogelijkheden & kosten

Kies voor een kaart op maat en laat jouw verhaal op een persoonlijke en speelse wijze tot leven komen als een blijvende herinnering! Jouw maatwerk kaart of uitnodiging is aan te vullen met bijpassende enveloppen, sluitstickers, postzegels of bijvoorbeeld een kraamborrelkaartje. Heb je speciale wensen voor het drukwerk? Leuk! Ik help je graag.

Enthousiast geworden over het laten maken van een kaartje op maat? Vul dan eenvoudig het aanvraagformulier in. Daarna neem ik contact op en maak ik een offerte. Heb je nog vragen? Stuur een berichtje of bekijk de ‘Veelgestelde Vragen’.

Kaartje zonder portret

€ 330,- (INCL. BTW)

bekijk details

Kaartje met familieportret

€ 415,- (INCL. BTW)

bekijk details

Trouwkaart / save the date

offerte op maat

bekijk details

€ 330,- (INCL. BTW)

 • Illustratie op maat zonder getekend familieportret (afbeelden van baby/dieren/kamer etc. wel mogelijk)
 • Formaat: A6 | A5 | vierkant (div. formaten)
 • Vouwwijze: enkel of dubbel kaartje
 • Gratis: proefdruk & papiersamples
 • Kennismaking + vragenlijst
 • Deze prijs is exclusief drukkosten, enveloppen of afwijkende drukvormen.*

Veel gekozen extra opties: 
 • sluitstickers v.a. € 20,-
 • posterafdruk: v.a. € 25,-
 • postzegels met illustratie v.a.: € 14,-Kaart op maat | zonder potret

dit past bij ons!

* De kosten voor het drukwerk:
Dit hangt af van o.a. formaat, aantal en papierkeuze. In de offerte ontvang je een overzicht van deze kosten. Ik denk graag met je mee om de offerte aan te laten sluiten bij jouw budget.

€ 415,- (INCL. BTW)

 • Illustratie op maat mét getekend familieportret
 • Formaat: A6 | A5 | vierkant (div. formaten)
 • Vouwwijze: enkel of dubbel kaartje
 • Gratis: proefdruk & papiersamples
 • Kennismaking + vragenlijst
 • Deze prijs is exclusief drukkosten, enveloppen of afwijkende drukvormen.*

Veel gekozen extra opties: 
 • sluitstickers v.a. € 20,-
 • posterafdruk: v.a. € 25,-
 • postzegels met illustratie v.a. € 14,-
Kaart op maat | met familiepotret

DIT PAST BIJ ONS!

* De kosten voor het drukwerk:
Dit hangt af van o.a. formaat, aantal en papierkeuze. In de offerte ontvang je een overzicht van deze kosten. Ik denk graag met je mee om de offerte aan te laten sluiten bij jouw budget.

Offerte op maat*

 • 1x Uitnodiging trouwkaart
 • Incl. illustratie, typografie & vormgeving
 • Formaat: A6 | A5 | vierkant (div. formaten)
 • Vouwwijze: enkel of dubbel kaartje
 • Gratis: proefdruk & papiersamples
 • Kennismaking + vragenlijst
 • Deze prijs is exclusief drukkosten, enveloppen, extra kaartjes of afwijkende drukvormen.*

Extra opties mogelijk, bijvoorbeeld:
 • Save The Date kaart en/of inlegvellen
 • sluitstickers en/of postzegel met illustratie
 • Bijpassende enveloppen
trouwKaart op maat

DIT PAST BIJ ONS!

* De kosten voor het drukwerk:
De kosten hiervoor hangen af van o.a. formaat, aantal en welke items je nog meer wilt laten ontwerpen. Wil je een complete set laten maken inclusief bijvoorbeeld Save The Date kaart en inlegvellen? Dat kan! Je ontvangt een offerte op maat.

Anna & Marc

Ingrid haar scherpe oog, prachtige illustraties, het meedenken en goed begrip en geduld voor wat we elke keer zochten was top. Bijzonder hoe we in tekst kunnen communiceren en dat zij zo goed begrijpt waar 't 'm in zit. We zijn superblij met ons unieke geboortekaartje.

kaartje op maat

Iris & Jan

De samenwerking voor het geboortekaartje was ontzettend fijn en open. Ingrid luistert oprecht en vertaalt de dingen die belangrijk zijn naar hartverwarmende, kleurrijke tekeningen met rake details. Toen we de gedrukte kleurenversie in handen kregen waren we diep onder de indruk!

BIRGIT & Vincent (België)

Toen bleek dat Ingrid in Nederland woont twijfelden we niet en namen contact op. Ingrid heeft een prachtige tekenstijl met kleurrijke details, haar stijl was precies wat we zochten. Ze kan met weinig woorden de prachtigste beelden maken en we hebben veel positieve reacties ontvangen! 

Dit zeggen anderen

Hoe gaat het maakproces?

Vertel mij jullie wensen en ideeën voor het kaartje. Met jullie input kan ik het ontwerp zo passend en persoonlijk mogelijk maken. Ik maak een offerte op en je ontvangt een uitgebreide vragenlijst waarin ik de belangrijkste info samenvat. In deze vragenlijst vul je de praktische en technische informatie over het kaartje in, die nodig zijn om de totale kosten te bepalen. Denk aan formaat, aantallen en aanvullende opties. Ook kun je de wensen voor het kaartje noteren. Handig voor jou om alvast na te denken over de invulling, handig voor mij om de details en gegevens tijdens het ontwerpproces er nog eens bij te pakken.

plan een gratis intake

1. aanvraag

2. offerte

In een offerte op maat zet ik de totale kosten inclusief drukwerk en aanvullende items op een rijtje. Na akkoord op de offerte, kan ik definitief een plekje voor jullie kaartje reserveren in de planning. 

3. schetsfase

Yes, ik kan aan de slag met schetsen! Ik maak een lijntekening waarin de wensen en  persoonlijke details naar voren komen, zo dat het kaartje echt uniek wordt. Ik maak een opzet inclusief tekst en vormgeving. Jullie feedback wordt verwerkt tot een definitief schetsvoorstel.

4. uitwerking

Na akkoord op het schetsvoorstel, kan ik aan de slag met de uitwerking van de illustratie met kleur en materiaal. Nu komt de illustratie pas echt tot leven! Jullie kunnen nogmaals feedback geven en wanneer de uitwerking naar jullie zin is, ontvangen jullie een proefdruk.

5. extra items

Terwijl jij wacht tot de baby wordt geboren of tot de trouwuitnodigingen moeten worden verstuurd, kunnen we alvast de enveloppen, sluitstickers en/of postzegels bestellen. Deze kunnen vooraf worden bezorgd zodat je de verzending kunt voorbereiden.
      

6. drukwerk

Tijd om het ontwerp te laten drukken! Ik ontzorg het volledige drukwerk. De levertijd is +/- 2 werkdagen en het drukwerk wordt direct vanuit de drukker naar jullie adres verstuurt. Vanaf nu kunnen jullie dit bijzondere nieuws met iedereen delen!

Kies je voor een kaartje op maat dat volledig bij jou past? Dan laat je jouw verhaal op een persoonlijke en speelse wijze tot leven komen als blijvende herinnering! Ik help je ook graag verder met het verzorgen van aanvullend drukwerk. Vraag snel een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Wil je samenwerken voor een maatwerk kaartje? Dat vind ik heel leuk. Heb je vragen? Lees de veel gestelde vragen en antwoorden, misschien staat jouw vraag er al bij!

Hoe eerder je contact met mij op neemt, hoe groter de kans dat ik een kaartje op maat voor je kan maken. Het is prettig als je minimaal 3 tot 4 maanden voor de uitgerekende datum of de verzenddatum van de uitnodigingen, contact op neemt.
Dan kan ik de opdracht vaak nog wel inplannen. Hoe eerder je er bij bent, hoe makkelijker dit lukt.

Gemiddeld is de doorlooptijd van een geboortekaartje 4 weken.
Voor uitgebreide trouwstationery kan de doorlooptijd langer zijn, afhankelijk van het aantal te ontwerpen items.
Deze doorlooptijd heb ik nodig voor onderzoek, het schetsvoorstel, de uitwerking, correctierondes en het drukgereed maken van de bestanden. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de omvang en verloop van de opdracht en het verloop van de eventuele correctierondes. In een offerte maak ik een grove planning van de doorlooptijd.

Stuur mij een mailtje, dan kijk ik wat ik binnen jouw budget kan betekenen. Ik denk graag met je mee!

De kosten voor een kaartje op maat is afhankelijk van jullie wensen. Hierboven vind je een 'vanaf' prijsindicatie voor de ontwerpkosten, excl. drukwerk, voor een kaartje zonder familieportret. Naar aanleiding van je wensen maak ik graag een offerte op maat. Hierin bereken ik de ontwerpprijs, drukkosten en de kosten voor aanvullende items. Zo heb je direct een overzichtelijk kostenplaatje en inzicht in de specificaties en voorwaarden.

De drukker werkt meestal met oplopende aantallen per 25 stuks. Je kunt dus kaartjes bestellen per 25, 50, 75, 100 enzovoorts. Over het algemeen geldt: hoe meer kaartjes je besteld, hoe goedkoper de stuksprijs wordt. Wil je een specifiek aantal kaartjes bestellen dan is dit wel mogelijk maar houdt rekening met hoge(re) drukprijzen.

Jazeker! De mogelijkheden zijn eindeloos. Qua vouwwijzen (luikvouw, harmonicavouw), qua stansvormen (rond, vierkant, ovaal, aflopend) als qua afwerking (bijvoorbeeld een goud- of zilverfolie). Zelfs afgeronde hoeken zijn in sommige gevallen mogelijk! Heb jij een specifieke wens of idee voor het kaartje? Ik denk graag met je mee

Ik ben een echte 'paperlover' en werk graag met de mooiste papiersoorten. Je hebt de keuze tussen 7 verschillende soorten standaard en luxe papier, met of zonder textuur. Hiervoor heb ik een sample pakketje beschikbaar die ik je gratis toestuur.
De papier samples mag je houden en kun je gebruiken als kaartje, cadeau label of om op te hangen aan je muur. Cadeautje van mij voor jou! Ben je op zoek naar een specifieke papiersoort, laat het mij gerust weten.

De informatie voor op het geboortekaartje mag je geheel zelf bepalen, kies wat bij je past! Denk aan: naam of namen, geboortedatum, gedicht/tekstje, lengte, gewicht, cadeautip, contactgegevens, kraambezoek informatie etc. Graag ontvang ik alle tekstuele informatie vooraf via de mail.

Dat kan! Bijvoorbeeld samen met de geboortedatum en de eventuele geboortegegevens zodra het kindje geboren is.
Wel ontvang ik graag vooraf het aantal letters, het totaal aantal namen of een 'werktitel', om hier tijdens het ontwerpproces rekening mee kan houden voor de compositie. Dit om te voorkomen dat de naam uiteindelijk niet past of er meerwerk aan te pas komt. Uiteraard behandel ik alle informatie vertrouwelijk.

Je kunt mij altijd een mailtje sturen. Heb ik op dat moment plek in mijn werkplanning dan is het mogelijk en kunnen we direct van start. Zit ik op dat moment volgeboekt dan probeer ik met je mee te denken voor een aangepast ontwerp of alternatief.

Standaard vermeld ik mijn naam en/of website op het ontwerp. Uiteraard zal ik dit op subtiele wijze doorvoeren en
geven jullie hiervoor akkoord op het eindontwerp. Het is mogelijk de naamsvermelding te laten verwijderen tegen een meerprijs van € 45,00 (incl. BTW).

Dat kan zeker. Wanneer je dit wenst, ontvang je één standaard proefdruk gratis. Voor proefdrukken met speciale afwerking (foliedruk, bijzondere stansvormen of vouwwijze) betaal je een meerprijs.

Wens je één van deze items te bestellen geef dit dan vooraf aan, ik reken de kosten graag voor je uit.
Enveloppen (kleur, wit of kraft) zijn vooraf te bestellen en worden binnen 1 werkdag bij je thuis bezorgd. De adressering verzorg je zelf. Ik heb een overzicht van beschikbare kleuren en formaten om uit te kiezen. Sluitstickers en postzegels met een detail uit de illustratie, kunnen worden besteld zodra de uitwerking helemaal klaar is.

Drukwerk wordt doorgaans binnen 2 werkdagen na bestelling bezorgd. Wanneer je bijzondere afwerking hebt zoals foliedruk of een stansvorm, kan dit extra productietijd opleveren van minimaal 1 dag. Ik hou je vooraf en tijdens op de hoogte van het productieproces.

PostNL rekent 1 postzegel per 20 gram gewicht in de envelop. Een dubbel A6 kaartje, vierkant kaartje en een enkele A5 kaart zou gewoon verstuurd kunnen worden met 1 postzegel. Wil je er zeker van zijn dan kan ik het altijd even nakijken.

verzenden

Offerte aanvragen

Yes, je aanvraag is gelukt!

Om een goede offerte voor je te maken heb ik nog iets meer informatie nodig. Maak je aanvraag definitief door mijn vragenlijst in te vullen. Klik op onderstaande button!

maak je aanvraag definitief

2024 © Copyright Ingrid Wuyster. I do NOT consent to using my illustrations/photos/text to train for any generative AI platforms. Website door Studio Above | Foto's door Aline Bouma & Hanke Arkenbout

2024 © Copyright Ingrid Wuyster. I do NOT consent to using my illustrations/photos/text to train for any generative AI platforms. Website door Studio Above | Foto's door Aline Bouma & Hanke Arkenbout